maanantai 10. syyskuuta 2018

Muotoiluajattelu

Mitä ajattelen muotoilusta, onko muotoilu sitä että inspiroidun uusille asioille nopeasti mutta kyllästyn myös nopeasti.
Vai voisiko muotoiluajattelu olla sittenkin jotain aivan muuta.
Suunnittelutaito itsessään on luontainen taito jota jokainen meistä pystyy käyttämään oman luovuuden ja inspiraarion mukaan.
Onko muotoiluajattelu sitä että osaa yhdistää empatian ja luovuuden. Vai onko muotouluajattelu sitä että pyrkisi muuttamaan käyttäytymisen liittyviä näkökulmia ja että ymmärtäisi useiden käyttäjäryhmien eri näkökulmat.

Sujuuko yhteistyö, kestetäänkö kritiikki tai miten pärjätä sekä selvitä ongelmista maaliin asti ilman turhia välikohtauksia....
Miten muotoilia ymmärtää useiden käyttääjien näkökulmat.
Miten muotoilija yllä pitää sitä inspiraatiota mikä ensimmäisenä tulee ajatuksiin koska siihen kuitenkin pitkän prosessin jälkeen palataan tavalla tai toisella.
Tuntuu siltä että kokoajan pitäisi luoda,inspiroitua ja tuottaa jotakin uutta ja ihmeellistä, epävarmuus on se joka istuu olkapäällä koko ajan välillä vain vaihtaa paikkaa vaikka voisi jo vain häipyä - edes hetkeksi.

Itselleni sana muotoiluajattelu on kummajainen mutta jotenkin tunnilla käsitelty aineisto ehkä pikkaisen avasi sanan merkitystä.

Tunnilta parhaiten jäi mieleeni se että:
Älä aja kuin höyryveturi eteenpäin kohti valmista päämäärää!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuvaus

Jotakin uutta ja ripaus vanhaa !!